• en
 • sv

Föreläsare

Bosön kan erbjuda en lång rad inspirerande, kunniga och intressanta föreläsare som tar avstamp ur sina idrottskarriärer eller sitt arbete med idrottare.

FRAMGÅNGSSAGOR

KUNSKAP

INSPIRATION

 • ANNA SUNNEBORN - FYSTRÄNARE OCH INSPIRATÖR

  Anna berättar om hur hennes vardag ser ut när det gäller träning, kost och målsättningar samt hur hon tar ansvar för sina tankar och känslor.

  "Av den stora anledningen att jag valt att säga JA till livet, så har jag fått uppleva många roliga och spännande händelser som jag delar med mig av. Det är både allvarliga och roliga anekdoter blandat med tips om hur jag gör för att må bra."

  Föreläsningen funkar utmärkt att kombinera med ett fyspass lett av Anna.
  För mer info vänligen kontakta oss..
 • Charlotte & Håkan - kommunikation och ledarskap

  Charlotte Alexandersson och Håkan Persson utbildar och coachar i kommunikation & ledarskap sen drygt 20 år tillbaka. Mer info om Charlotte och Håkan finns på www.huvudleden.se

  Föreläsningar;
  -Det förtroendefulla ledarskapet
  -Att identifiera stress och att hantera stress
  -Konflikthantering
  - Metakommunikation – kommunikation om kommunikation
  -Att skapa en utvecklande miljö!
  -Att tydliggöra vision och riktning
  -Att skapa gemensamma ramar utifrån gemensam värdegrund
  -Att leva som jag lär!


  För mer info vänligen kontakta oss..
 • EMMA LINDBLOM – DIETIST PÅ RF

  Emma föreläser om det ständigt aktuella ämnet ”Myter och trender inom kost”.

  Dagens tidningar är fulla av tips om kost, och olika trendiga dieter avlöser varandra. Hur ska man hitta rätt bland alla dessa råd och vad ska man egentligen äta?

  För mer info vänligen kontakta oss..
 • MATTIAS SUNNEBORN – LÄNGDHOPPARE

  Har du inget mål finns ingen energi. Ändå är det bara ca 3 % av alla människor som använder sig av målsättningar. Mattias berättar på ett medryckande sätt om sina egna principer, som ledde fram till nordiskt rekord och internationella medaljer i längdhopp. Efter sin elitkarriär har Mattias använt samma principer när han jobbade som VD för ett affärsmagasin, och när han idag hjälper andra att lyckas med sina mål.

  1, Föreläsning "Framgång är ett val" på 60 min där Mattias bl a pratar om målsättning, föryngrande träning, Mästarnas Mästare, Suicide Zero. Alla får en inspirerande folder efter föreläsningen på hur man kan bli sin egen Mästarnas Mästare.

  2, Träningspass "Younger Tomorrow" 60 min som är superroligt och där Mattias visar övningar som kan göra skelett, muskler, hjärta, hjärna och celler 10 år yngre enligt senaste forskningen.

  3, Olika lagtävlingar i 5-kamp i friidrott, Superstars, Mästarnas Mästare.

  För mer info vänligen kontakta oss..
 • Kristina Paltén - Mental styrka - udda äventyr

  Kristina Paltén är kvinnan som gör lite udda satsningar – springa ensam genom Iran och sätta världsrekord på 48-timmarslöpning på löpband till exempel. Kristina växte upp som en tyst, blyg norrbottning, idag håller hon föreläsningar för hundratals personer. Allt handlar om samma sak – vill jag nå någonstans är det vad jag har i huvudet som är min viktigaste tillgång. Det handlar om inställning, som kan tränas – och en stor dos kärlek.

  Kristina berättar mycket berörande och ger konkreta råd som du lätt kan tillämpa i ditt vardagsliv, vare sig du vill bli OS-stjärna eller harmonisk medmänniska.

  Kristinas föreläsningar kan kombineras med en skön löptur i skogen eller på isen vintertid, eller med en skönt avslappnande mental träningsstund.
  För mer info vänligen kontakta oss..
 • MALIN EWERLÖF – MER ÄN 20 ÅR SOM ELITLÖPARE

  Vad krävs för att lyckas? Hur ser vägen ut mot ett utsatt mål? Hur vänder man ett misslyckande till något positivt?

  Malin Ewerlöf föreläser om vikten av att våga sätta höga mål. Hon utgår från sin över 20 år långa karriär som elitlöpare och berättar om hur konsekvent handlande och uthållighet skapar resultat - både idrottsligt och i vardagen. Malin berättar också hur hon hanterar nervositet, och hur hon lyckas pussla ihop träning på hög nivå med att vara småbarnsförälder.


  För mer info vänligen kontakta oss..
 • ANNA LAURELL - BOXARE OCH DOKTORAND

  Boxare och doktorand på KTH i organisk kemi. Anna har vunnit 2 VM guld, 3 EM guld och ett gäng SM guld. Man har även kunnat följa Anna i Mästarnas Mästare där hon slutade på tredje plats. Anna gör just nu en satsning mot OS i Rio 2016.

  Hennes karriär har inte varit spikrak, utan ett antal motgångar har inneburit tuffa ”resor” tillbaka till ringen. Anna kan även göra sitt föredrag på engelska.

  Vi rekommenderar även att ett boxningspass läggs i anslutning till föredraget. Träningspasset passar för alla - massor av energi.
  För mer info vänligen kontakta oss..
 • JIMMY LIDBERG - OS-MEDALJÖR I BROTTNING

  Vill du bli berörd, inspirerad och få ta del av en idrottsstjärnas kamp om medaljerna? Brottaren Jimmy Lidberg berättar sin historia om hur han vände motgång till framgång. OS-hjälten drar paralleller från sin elitidrottssatsning till privatliv, arbetsliv eller vilken satsning det än må vara – liten som stor. ”När det blåser upp till storm är det lätt att bygga vindskydd, men Jimmy berättar
  Hur du istället rent konkret kan tänka och agera för att bygga väderkvarnar.” Jimmy tar upp exempel på hur han gjorde när mattan rycktes undan fötterna och hur han kom upp på benen igen – ännu stadigare och starkare än innan. Ett vinnande koncept!  För mer info vänligen kontakta oss..
 • ANDERS GÄRDERUD – OS-GULDMEDALJÖR 1976

  Anders Gärderud tog ett av de mest klassiska svenska OS-gulden under sommarspelen i Montréal 1976, på 3000 m hinder. Idag är han förutom expertkommentator åt SVT även aktiv på Bosön som föreläsare och som mentor åt IFHS elever. Anders har flera olika föreläsningar som kan formas efter kundens önskemål, som ”Mot OS-guld och vad hände sen” eller ”Jaget och Laget” .

  För mer info vänligen kontakta oss..