• en
 • sv

Föreläsare

Bosön kan erbjuda en lång rad inspirerande, kunniga och intressanta föreläsare som tar avstamp ur sina idrottskarriärer eller sitt arbete med idrottare.

IDROTTSPROFILER

FRAMGÅNG

INSPIRATION

 • Anna Sunneborn - Fystränare & inspiratör

  "Av den stora anledningen att jag valt att säga JA till livet, så har jag fått uppleva många roliga och spännande händelser som jag delar med mig av. Det är både allvarliga och roliga anekdoter blandat med tips om hur jag gör för att må bra."

  Anna berättar på ett inspirerande sätt om hur hennes vardag ser ut när det gäller träning, kost och målsättningar samt hur hon tar ansvar för sina tankar och känslor.

  Sagt om Anna;

  ”Anna, du äger! Du når fram med ditt budskap genom att blanda skratt, tårar och gåshud. Världsklass helt enkelt.” / Christian Hermelin, VD Fabege

  ”Anna Sunneborn är en fantastisk föreläsare men också som person trevlig och enkel att ha och göra med, inget krångel bara smidigt hela vägen från bokning ända tills föreläsningen var över – med stående ovationer. Vi kan mer än väl varmt rekommendera Anna till alla företag som jobbar med människor på något sätt.” Wenche Solberg, Svenska spel

  ”Tack för en underbart härlig dag med träning och föreläsning. Anna har det som jag tycker att de bästa föreläsarna ska ha – Informativt, bjuder på sig själv, skratt och gråt” Niklas Dehlen, Nordea

  För mer info vänligen kontakta oss..
 • Karin Hägglund - konsten att vara hållbar

  Karin Hägglund är en av Sveriges mest meriterade utövare av karate.

  I denna spännande föreläsning får du lära dig hur du kan möta dina känslor, hitta din inre drivkraft och ha modet att hitta vägen framåt på livets berg- och dalbana. Bland annat berättar Karin genuint och naket om hur hon med hjälp av sina kunskaper i hälsa, idrottspsykologi och karate på elitnivå kunde hantera bortgången av sin man.

  "Vi på HERO anlitade Karin Hägglund som föreläsare vid ett större HR event hösten 2018. Karin trollbinder publiken med sin färgstarka personlighet och karisma kombinerat med en elit idrottares mentala fokus och disciplin. Det blev 45 minuter hisnande och sprakande resa genom himmel och helvete men där Karin ändå på ett mycket balanserat sätt ger konkreta tips och verktyg kring vikten av självreflektion , hur man utvecklar motståndskraft samt self-compassion och hur man blir sin egen bästa vän. Allt detta baserat på egna erfarenheter ur hennes egen speciella livshistoria. Jag kan verkligen rekommendera Karin som en riktig energi-boost och kunskaps spridare på allt från företags kick-offen till ett större event. Varför inte starta med ett tufft karatepass med Karin ? :)
  - Magnus Ekström, Business & People Advisor på Closers and Hero

  För mer info vänligen kontakta oss..
 • Johan Olsson - om mentala nycklar

  Johan Olsson är en av Sveriges mest framgångsrika längdskidåkare genom tiderna med klassiska VM-guldet på 50km i Val di Fiemme som kronan på verket.

  Johan är känd för att inte lämna något åt slumpen. Han har målmedvetet siktat på att lyckas och att nå ända fram. Han har lyckats och han har vunnit och stått högst upp på prispallen. Men vägen dit har inte varit varken enkel eller spikrak.

  Nu finns chansen att boka en föreläsning med Johan när han föreläser under rubriken – Tankar och verktyg – som skapar en effektivare och lyckligare tillvaro.

  Nu finns chansen att boka en föreläsning med Johan när han föreläser under rubriken – Tankar och verktyg – som skapar en effektivare och lyckligare tillvaro.

  – Syftet med föreläsningen är att berätta om hur jag har jobbat själv och tillsammans med min mentala coach Stig Wiklund. Både för att inspirera andra att börja reflektera över sitt tankemönster, men också för att ge verktyg för att vara lyckligare och mer effektiv i vardagen, säger Johan.

  Bokas i samarbete med saj.se


  För mer info vänligen kontakta oss..
 • Conny Karlberg - Varför springer du?...inte?

  Föreläsningen är en naturlig fortsättning av boken Hjärnstark där Conny berättar om ”hur” man gör att för att klara 45 min löpning/kondition 3 gånger i veckan.

  Han delar med sig av superviktiga erfarenheter från större (FAR) grupper som aldrig har rört sig tidigare men som mot alla odds lyckats med livsstilsutveckling på relativt kort tid.

  För löpare som inte får resultat beroende på att de springer samma sträcka på samma tid varje löptillfälle. Med enkel teknik bryts dödläget i löpningen.

  För de som tycker att löpning bara är ”jobbigt och tungt” presenterar jag en enkel metod för att övervinna det besvärliga och påfrestande.

  Föreläsningen innehåller en teoretisk del och en praktisk del. 1 + 1 timma vid olika tillfällen:


  För mer info vänligen kontakta oss..
 • Petter Menning - om mål och mening

  Petter Menning är Olympier, europamästare och världsmästare i kanot och vet vad som krävs för att tävla på absoluta världselitnivå, Men han vet också hur det är att vara på botten, känna sig ensam i världen och vända allt det negativa till något positivt.

  Mål och mening med Petter Menning är en inspirerande och ögonöppnare föreläsning om att ha höga mål och drömmer, om att misslyckas och komma igen och om hur man kan vara sin egen största motivation.

  Det sägs att team work är nyckeln till framgång, men ibland har man bara sig själv att lita på och det kan räcka nog så långt. Som elitidrottare är Petter expert på att sätta mål, göra planer och jobba mot dem, inte bara när han känner för det utan varje dag. Som barn till missbrukare vet han hur det är att stå ensam i världen, och vad det kan betyda att någon bryr sig.

  Kombinera gärna din föreläsning med ett träningspass med Petter!

  För mer info vänligen kontakta oss..
 • Maria Rooth - Ishockeyspelaren som bryter isen

  Hur tar man sig fram som ensam tjej i en mansdominerad värld? Hur fick hon kraft att gå mot strömmen år efter år och aldrig ge upp sin dröm? Det och mycket mer berättar Maria Rooth om i sin föreläsning Bryta isen.

  Hon har vunnit OS-silver, spelat nästan 300 landskamper och som första svenska kvinna blivit invald i Internationella Hockey Hall of Fame (IIHF). Framgångarna från karriären har även gett Maria möjligheten att tävla i SVT-succén Mästarnas Mästare under två säsonger (2017, 2018).

  Det var den långa och mödosamma vägen som gav Maria lärdomar för livet. Hon berättar sin historia genom fem helt avgörande pusselbitar som tillsammans tog henne till toppen. Ni får veta varför just hon nådde sina högt uppsatta mål – och hur man visualiserar sig till en vinnare.
  För mer info vänligen kontakta oss..
 • MATTIAS SUNNEBORN – LÄNGDHOPPARE

  Har du inget mål finns ingen energi. Ändå är det bara ca 3 % av alla människor som använder sig av målsättningar. Mattias berättar på ett medryckande sätt om sina egna principer, som ledde fram till nordiskt rekord och internationella medaljer i längdhopp. Efter sin elitkarriär har Mattias använt samma principer när han jobbade som VD för ett affärsmagasin, och när han idag hjälper andra att lyckas med sina mål.

  1, Föreläsning "Framgång är ett val" på 60 min där Mattias bl a pratar om målsättning, föryngrande träning, Mästarnas Mästare, Suicide Zero. Alla får en inspirerande folder efter föreläsningen på hur man kan bli sin egen Mästarnas Mästare.

  2, Träningspass "Younger Tomorrow" 60 min som är superroligt och där Mattias visar övningar som kan göra skelett, muskler, hjärta, hjärna och celler 10 år yngre enligt senaste forskningen.

  3, Olika lagtävlingar i 5-kamp i friidrott, Superstars, Mästarnas Mästare.

  För mer info vänligen kontakta oss..
 • Jonas Eriksson - fotbollsdomare om ledarskap

  Det finns stora likheter mellan att vara fotbollsdomare och att vara chef. Du förväntas ta snabba beslut utan möjlighet att diskutera med andra. Du ska hantera olika personligheter samtidigt som du ska få dina anställda (spelarna) att acceptera dina beslut och dig själv som den naturliga ledaren.

  Världsdomaren Jonas Eriksson, med meriter från EM, VM och Champions League, berättar om vikten av att bygga sitt team och hålla ihop det under extrema omständigheter.

  Med utgångspunkt från sina möten med världens bästa fotbollsstjärnor som Messi, Zlatan och Ronaldo delar han med sig hur han hittar synergier mellan ledarskapet i arbetslivet och idrotten.


  För mer info vänligen kontakta oss..
 • EMMA LINDBLOM – Myter och trender inom kost

  Emma Lindblom är dietist på Riksidrottsförbundet och coachar dagligen elitidrottare i att äta rätt kopplat till idrottprestation.

  Emma föreläser även för företag och föreningar om det ständigt aktuella ämnet ”Myter och trender inom kost”.


  Dagens tidningar är fulla av tips om kost, och olika trendiga dieter avlöser varandra. Hur ska man hitta rätt bland alla dessa råd och vad ska man egentligen äta?


  För mer info vänligen kontakta oss..
 • MALIN EWERLÖF – MER ÄN 20 ÅR SOM ELITLÖPARE

  Vad krävs för att lyckas? Hur ser vägen ut mot ett utsatt mål? Hur vänder man ett misslyckande till något positivt?

  Malin Ewerlöf föreläser om vikten av att våga sätta höga mål. Hon utgår från sin över 20 år långa karriär som elitlöpare och berättar om hur konsekvent handlande och uthållighet skapar resultat - både idrottsligt och i vardagen. Malin berättar också hur hon hanterar nervositet, och hur hon lyckas pussla ihop träning på hög nivå med att vara småbarnsförälder.


  För mer info vänligen kontakta oss..
 • Kristina Paltén - Mental styrka - udda äventyr

  Kristina Paltén är kvinnan som gör lite udda satsningar – springa ensam genom Iran och sätta världsrekord på 48-timmarslöpning på löpband till exempel. Kristina växte upp som en tyst, blyg norrbottning, idag håller hon föreläsningar för hundratals personer. Allt handlar om samma sak – vill jag nå någonstans är det vad jag har i huvudet som är min viktigaste tillgång. Det handlar om inställning, som kan tränas – och en stor dos kärlek.

  Kristina berättar mycket berörande och ger konkreta råd som du lätt kan tillämpa i ditt vardagsliv, vare sig du vill bli OS-stjärna eller harmonisk medmänniska.

  Kristinas föreläsningar kan kombineras med en skön löptur i skogen eller på isen vintertid, eller med en skönt avslappnande mental träningsstund.

  För mer info vänligen kontakta oss..
 • ANNA LAURELL - BOXARE OCH DOKTORAND

  Boxare och doktorand på KTH i organisk kemi. Anna har vunnit 2 VM guld, 3 EM guld och ett gäng SM guld. Man har även kunnat följa Anna i Mästarnas Mästare där hon slutade på tredje plats.

  Hennes karriär har inte varit spikrak, utan ett antal motgångar har inneburit tuffa ”resor” tillbaka till ringen. Anna kan även göra sitt föredrag på engelska.

  Vi rekommenderar även att ett boxningspass läggs i anslutning till föredraget. Träningspasset passar för alla - massor av energi.

  För mer info vänligen kontakta oss..