• en
 • sv

Föreläsare

Bosön kan erbjuda en lång rad inspirerande, kunniga och intressanta föreläsare som tar avstamp ur sina idrottskarriärer eller sitt arbete med idrottare.

FRAMGÅNGSSAGOR

KUNSKAP

INSPIRATION

 • Anna Sunneborn - Fystränare & inspiratör

  "Av den stora anledningen att jag valt att säga JA till livet, så har jag fått uppleva många roliga och spännande händelser som jag delar med mig av. Det är både allvarliga och roliga anekdoter blandat med tips om hur jag gör för att må bra."

  Anna berättar på ett inspirerande sätt om hur hennes vardag ser ut när det gäller träning, kost och målsättningar samt hur hon tar ansvar för sina tankar och känslor.

  Sagt om Anna;
  ”Anna, du äger! Du når fram med ditt budskap genom att blanda skratt, tårar och gåshud. Världsklass helt enkelt.” "Christian Hermelin, VD Fabege"


  För mer info vänligen kontakta oss..
 • Karin Hägglund - konsten att vara hållbar

  Karin Hägglund är en av Sveriges mest meriterade utövare av karate. Men i en sport som kräver extremt mentalt fokus, fysisk styrka och en ständig strävan efter perfektion pendlar känslorna.

  I denna spännande föreläsning får du lära dig hur du kan möta dina känslor, hitta din inre drivkraft och ha modet att hitta vägen framåt på livets berg- och dalbana. Bland annat berättar Karin genuint och naket om hur hon med hjälp av sina kunskaper i hälsa, idrottspsykologi och karate på elitnivå kunde hantera bortgången av sin man.

  ”Karins föreläsning berör verkligen. Hon har förmågan att trollbinda publiken genom ett fint sätt att berätta och blandar allvar med humor mycket bra. Föreläsningen är både känslosam och innehåller saker du kan lära dig och ta med dig och utvecklas av i livet. Jag lämnade föreläsningen med en tår i ögat, lite mer eftertänksam, lite klokare och snällare mot mig själv.”
  Håkan Carlsson, landslagschef och förbundskapten, Svenska Orienteringsförbundet

  För mer info vänligen kontakta oss..
 • Jonas Eriksson - fotbollsdomare om ledarskap

  Det finns stora likheter mellan att vara fotbollsdomare och att vara chef. Du förväntas ta snabba beslut utan möjlighet att diskutera med andra. Du ska hantera olika personligheter samtidigt som du ska få dina anställda (spelarna) att acceptera dina beslut och dig själv som den naturliga ledaren.

  Världsdomaren Jonas Eriksson, med meriter från EM, VM och Champions League, berättar om vikten av att bygga sitt team och hålla ihop det under extrema omständigheter.

  Med utgångspunkt från sina möten med världens bästa fotbollsstjärnor som Messi, Zlatan och Ronaldo delar han med sig hur han hittar synergier mellan ledarskapet i arbetslivet och idrotten.

  För mer info vänligen kontakta oss..
 • Maria Rooth - Ishockeyspelaren som bryter isen

  Hur tar man sig fram som ensam tjej i en mansdominerad värld? Hur fick hon kraft att gå mot strömmen år efter år och aldrig ge upp sin dröm? Det och mycket mer berättar Maria Rooth om i sin föreläsning Bryta isen.

  Hon har vunnit OS-silver, spelat nästan 300 landskamper och som första svenska kvinna blivit invald i Internationella Hockey Hall of Fame (IIHF). Framgångarna från karriären har även gett Maria möjligheten att tävla i SVT-succén Mästarnas Mästare under två säsonger (2017, 2018).
  Men det var den långa och mödosamma vägen som gav Maria lärdomar för livet. Hon berättar sin historia genom fem helt avgörande pusselbitar som tillsammans tog henne till toppen. Ni får veta varför just hon nådde sina högt uppsatta mål – och hur man visualiserar sig till en vinnare.


  För mer info vänligen kontakta oss..
 • EMMA LINDBLOM – Myter och trender inom kost

  Emma Lindblom är dietist på Riksidrottsförbundet och coachar dagligen elitidrottare i att äta rätt kopplat till idrottprestation.

  Emma föreläser även för företag och föreningar om det ständigt aktuella ämnet ”Myter och trender inom kost”.


  Dagens tidningar är fulla av tips om kost, och olika trendiga dieter avlöser varandra. Hur ska man hitta rätt bland alla dessa råd och vad ska man egentligen äta?

  För mer info vänligen kontakta oss..
 • MATTIAS SUNNEBORN – LÄNGDHOPPARE

  Har du inget mål finns ingen energi. Ändå är det bara ca 3 % av alla människor som använder sig av målsättningar. Mattias berättar på ett medryckande sätt om sina egna principer, som ledde fram till nordiskt rekord och internationella medaljer i längdhopp. Efter sin elitkarriär har Mattias använt samma principer när han jobbade som VD för ett affärsmagasin, och när han idag hjälper andra att lyckas med sina mål.

  1, Föreläsning "Framgång är ett val" på 60 min där Mattias bl a pratar om målsättning, föryngrande träning, Mästarnas Mästare, Suicide Zero. Alla får en inspirerande folder efter föreläsningen på hur man kan bli sin egen Mästarnas Mästare.

  2, Träningspass "Younger Tomorrow" 60 min som är superroligt och där Mattias visar övningar som kan göra skelett, muskler, hjärta, hjärna och celler 10 år yngre enligt senaste forskningen.

  3, Olika lagtävlingar i 5-kamp i friidrott, Superstars, Mästarnas Mästare.

  För mer info vänligen kontakta oss..
 • Charlotte & Håkan - kommunikation och ledarskap

  Charlotte Alexandersson och Håkan Persson utbildar och coachar i kommunikation & ledarskap sen drygt 20 år tillbaka. Mer info om Charlotte och Håkan finns på www.huvudleden.se

  Föreläsningar;
  -Det förtroendefulla ledarskapet
  -Att identifiera stress och att hantera stress
  -Konflikthantering
  - Metakommunikation – kommunikation om kommunikation
  -Att skapa en utvecklande miljö!
  -Att tydliggöra vision och riktning
  -Att skapa gemensamma ramar utifrån gemensam värdegrund
  -Att leva som jag lär!


  För mer info vänligen kontakta oss..
 • MALIN EWERLÖF – MER ÄN 20 ÅR SOM ELITLÖPARE

  Vad krävs för att lyckas? Hur ser vägen ut mot ett utsatt mål? Hur vänder man ett misslyckande till något positivt?

  Malin Ewerlöf föreläser om vikten av att våga sätta höga mål. Hon utgår från sin över 20 år långa karriär som elitlöpare och berättar om hur konsekvent handlande och uthållighet skapar resultat - både idrottsligt och i vardagen. Malin berättar också hur hon hanterar nervositet, och hur hon lyckas pussla ihop träning på hög nivå med att vara småbarnsförälder.


  För mer info vänligen kontakta oss..
 • Kristina Paltén - Mental styrka - udda äventyr

  Kristina Paltén är kvinnan som gör lite udda satsningar – springa ensam genom Iran och sätta världsrekord på 48-timmarslöpning på löpband till exempel. Kristina växte upp som en tyst, blyg norrbottning, idag håller hon föreläsningar för hundratals personer. Allt handlar om samma sak – vill jag nå någonstans är det vad jag har i huvudet som är min viktigaste tillgång. Det handlar om inställning, som kan tränas – och en stor dos kärlek.

  Kristina berättar mycket berörande och ger konkreta råd som du lätt kan tillämpa i ditt vardagsliv, vare sig du vill bli OS-stjärna eller harmonisk medmänniska.

  Kristinas föreläsningar kan kombineras med en skön löptur i skogen eller på isen vintertid, eller med en skönt avslappnande mental träningsstund.

  För mer info vänligen kontakta oss..
 • ANNA LAURELL - BOXARE OCH DOKTORAND

  Boxare och doktorand på KTH i organisk kemi. Anna har vunnit 2 VM guld, 3 EM guld och ett gäng SM guld. Man har även kunnat följa Anna i Mästarnas Mästare där hon slutade på tredje plats.

  Hennes karriär har inte varit spikrak, utan ett antal motgångar har inneburit tuffa ”resor” tillbaka till ringen. Anna kan även göra sitt föredrag på engelska.

  Vi rekommenderar även att ett boxningspass läggs i anslutning till föredraget. Träningspasset passar för alla - massor av energi.

  För mer info vänligen kontakta oss..
 • JIMMY LIDBERG - OS-MEDALJÖR I BROTTNING

  Vill du bli berörd, inspirerad och få ta del av en idrottsstjärnas kamp om medaljerna? Brottaren Jimmy Lidberg berättar sin historia om hur han vände motgång till framgång. OS-hjälten drar paralleller från sin elitidrottssatsning till privatliv, arbetsliv eller vilken satsning det än må vara – liten som stor. ”När det blåser upp till storm är det lätt att bygga vindskydd, men Jimmy berättar
  Hur du istället rent konkret kan tänka och agera för att bygga väderkvarnar.” Jimmy tar upp exempel på hur han gjorde när mattan rycktes undan fötterna och hur han kom upp på benen igen – ännu stadigare och starkare än innan. Ett vinnande koncept!  För mer info vänligen kontakta oss..