• sv

Intervju Emanuel Christiansson

Hej Emanuel Christiansson, anläggningschef Bosön!

 

Största delarna av renoveringen av Idrottshuset börjar nu blir klar. Kan du berätta vad vi gjort?

Ja, om vi börjar med gym och styrkehall så har vi köpt nya maskiner, renoverat alla ytskikt, bytt golv och anpassat för bättre flöde. Vi har även bytt ut och fyllt på med maskiner och vikter.

Hur tog ni fram underlag för vilka förbättringar som skulle göras och vilken utrustning ni valde?

Jag fick bl.a. hjälp i den processen av en referensgrupp bestående av Leif Larsson, SOK, Kim Vase, Idrottshallschef, Pierre Styfberg, på RF Elitstöd samt Marianne Zsigmond på Idrottsfolkhögskolan.

Vilka maskiner och styrkeutrustning har ni valt?

Friviktsutrustning från Eleiko och maskiner från Nordic gym. Sen kompletterar vi med specifik utrustning som är egenkonstruerad. Utrustningen är anpassad utifrån grundläggande styrketräning för prestation. Kravet var hög kvalitet, funktion och att utrustningen skulle fungera i rehabsyfte samt för funktionsnedsatta. Det tycker jag att vi uppnått nu. Vi har gjort en stor satsning på skivstångsträning och med uppgraderingen kan hela tre lag träna samtidigt.

Sen har vi ersatt Kampsportshallen med Flexihallen?

Ja, här kan man fortfarande utöva Kampsport, men nu även mycket mer, främst styrketräning i grupp, men även dans, boxning m.m. Den går även att använda för föreläsningar/teori och vi har precis beställt nya mattor som gör att man mycket snabbare kan justera om till t.ex. kampsport eller yoga.

Vad är gjort i Friidrottshallen?

Det första var att vi bytte ut all belysning till den absolut senaste och energisnålaste Led-belysning på marknaden, som både gör att vi sparar på energi och ekonomi, men även ger en mycket bra och jämn belysning för alla utövare. Den ger också en större flexibilitet än tidigare, genom att vi nu kan tända bara vissa sektioner. Belysningen var ett viktigt val i vår satsning på hållbarhet.

Sen har vi ersatt två (för) små bollplaner med en fullstor och istället skapat en säkrare och bättre  miljö för all träning i hallen, men också fler allmänna träningsytor. Något som varit mycket efterfrågat från Idrottsförbunden och idrottsfysiologiska labbet, när de gör fält-tester m.m. Bollplanen är anpassad för innebandy, handboll, badminton och volleyboll medan basket håller till på trägolvet i Bollhallen. Spjut och stav har nu fått riktiga ansatser på inneplan med en helt egen konstruerad spjutbur som kan hissas upp.

Vad kvarstår att göra?

Vi ska sätta upp en nätvägg som skiljer bollplanen från den andra ytan på innerplan samt måla hela hallen, vilket kommer göra att hallen känns mycket fräschare och fullt nyrenoverad.

Kommentar från Eleiko;

Eleiko är stolta över att ha fått uppdraget att leverera styrketräningsutrustning, golv och mycket annat till Bosöns styrkehall och med tanke på den renovering och expansion som har genomförts så är vi glada att se hur en mycket central del i anläggningen har fått ett rejält ansiktslyft.

Det är en ära att få vara samarbetspartner till Bosön och med dess långa historik med alla de framgångsrika atleter som har tagit sig till elitnivå via Bosöns lokaler, utrustning och människor, så är det en ynnest att få vara delaktiga i projektet.

Anders Ericsson, försäljningschef Eleiko