• sv

Olympiarestaurangens lunchmeny

I Olympiarestaurangen serverar vi lunch varje dag mellan 11.30-13.00. Måndag till Lördag serveras även middag 17.00-19.00. Välkommen!

Dagens meny!

21/2

Dagens kött:

Rostlock med Rissolé potatis o Chimichurri

Dagens fisk:

Ugnsbakad Torsk med citronsås och röda linser

Dagens vegetariska:

Svampyakiniku

Dagens soppa:

Fisk o skaldjurssoppa

Vi har valt att kockarna själva sätter menyn, dag för dag, för att kunna använda de bästa råvarorna och infria kreativiteten i köket.

Menyn kommer fortsättningsvis grunda sig på en vegetarisk, fisk- och kött- rätt, dagens soppa samt en välkomponerad salladsbuffé.

Vi kommer under denna sida lägga upp dagens lunchmeny, måndag till fredag.

Läs även mer längst ner på denna sida om vilket kött vi lagar och serverar i våra båda restauranger.

Välkomna & smaklig måltid!

Hållbart kött

Vi kommer under hösten 2018 att börja servera måltider i Olympia med svenskt, ansvarstagande, välsmakande, och till viss del ekologiskt, kött.

Fällmans

Vi har valt att jobba med Fällmans kött som huvudleverantör av kött och genom dom köper vi hem hela djur av ko och lamm som vi tar hand om. I och med det tar vi alla delar av djuret så inget går till spillo och köken får använda sin kreativitet för att hitta användningsområden för alla delar. Vi är glada och stolta att kunna jobba på detta sätt och bidra till en mer levande och hållbar landsbygd i Sverige. Vi tar även hem griskött från Fällmans gårdar, dock inte hela djur. Än så länge, man vet aldrig hur framtiden utvecklas. Vill du läsa mer om Fällmans gårdar: http://fallmanskott.se/fallmans-gardar/

Hagshults gård

Det nötkött som vi använder kommer i första hand från Hagshults Gård i Småland. Det är en gård som låter pensionerade mjölkkor att flytta in. När kossorna är på Torsjö gård så levererar de mjölk som topp-presterande elitidrottare. Men när de kommer till Hagshult får de varva ner och stressa av. Dom serveras enbart gräs som har växt på vår egen mark, inom en radie på ca. 2 km. Här odlas det Rödklöver och Vitklöver, Rajgräs, Ängssvingel och Timotej. Det är gräs som växer bra i det lite karga och steniga landskapet. Det är spännande att se hur gräsblandning påverkar smaken på köttet, smaken av Hagshult. På gården får de pensionerade mjölkkorna stressa av och strosa runt, äta gott och vila efter ett långt arbetsliv. Ryggmassage, specialbelysning och en kost av närproducerat småländskt gräs. Vill du läsa mer: https://hagshultskossorna.se/ko-pensionat/