• sv

Veckans meny

I Olympiarestaurangen serverar vi lunch varje dag mellan 11.30-13.00. Måndag till Lördag serveras även middag 17.00-19.00. Välkommen!

Nytt upplägg under hösten

 

Under hösten kommer veckans meny göras om och ersättas med en mer levande meny som sätts av kökschefen tillsammans med kockarna dag för dag.  Vi kommer utmana kökets kreativitet och möjlighet att erbjuda mer ekologiska och närodlade råvaror till Olympia-restaurangens rätter.

Läs även mer längst ner på denna sida om vilket kött vi lagar och serverar i våra båda restauranger.

 

Ej drop in – fredagen 21 september

 

Fredagen 21 september är Olympiarestaurangen & cafeteria fullbokade och kommer inte kunna servera drop in gäster. Vi hälsar alla välkomna veckans andra dagar!

 

Matsedel vecka 38

 

Måndag

Lunch

Viltskavsgryta med kantareller, rårörda lingon & potatispuré.

Fiskgratäng med räkor, svartrot & vitvinssås.

Risoni med svamp, grönsaker & pesto.

Middag

Hamburgare med bröd & schysta tillbehör.

Laxfile med smörstekt fänkål, skagenröra & citron.

Falafelburgare med bröd & schysta tillbehör.

 

Tisdag

Lunch

Stekt falukorv med stuvade makaroner & rostad lök.

Fisk & skaldjursgryta med aioli.

Halloumi & rödbetsbiff med stuvade makaroner & broccoli.

Middag

Husets flygande Jacob.

Stekt ris med skaldjur, grönsaker & basilikadipp.

Cannelloni med ricotta & spenat samt tomatsås.

 

Onsdag

Lunch

Benfri fläskkotlett med klyftpotatis, bearnaise & brysselkål.

Stekt strömming med dillsmör, potatispuré & rårörda lingon.

Omelett med soltorkadtomat, oliver & fetaost.

Middag

Svensk nötrulle med persiljestekt potatis, gräddsås & svartvinbärsgelé.

Sej med limeblad, ingefära och kokosmjölk.

Vegetarisk kålpudding med gräddsås & lingon.

 

Torsdag

Lunch

Krämig höstgryta med rotfrukter & nötkött från Hagshultsgård.

Kummel med sparris, pepparrot och västerbottenost.

Jordärtskockasoppa med pannkakor, grädde & sylt.

Middag

Chorizo med ugnsstekt potatis, surkål & senapskräm.

Pasta med lax & skaldjur i saffransås.

Vegetarisk pizza med grönsaker, kantareller & vitkålssallad.

 

Fredag

Abonnerad matsal

STÄNGT

 

Lördag

Lunch

Spaghetti med köttfärssås & riven ost.

Sejfilé med purjolök i fransksenassås.

Gratinerade champinjon crepes.

 Middag

Köttfärslimpa med gräddsås, rårörda lingon & pressgurka.

Panerad stekt rödspätta med dansk remouladsås & citron.

Gratinerad blomkål & broccoli i ädelostsås.

 

Söndag

Lunch

Korvstroganoff med gröna ärtor & ris.

Fiskgryta med saffranaioli.

Pastagratäng med quorn, grönsaker & fetaost.

VÄLKOMNA!

 

Smaklig måltid!

Med reservation för ändringar

 

Hållbart kött

 

Vi kommer under hösten 2018 att börja servera måltider i Olympia med svenskt, ansvarstagande, välsmakande, och till viss del ekologiskt, kött.

Fällmans

Vi har valt att jobba med Fällmans kött som huvudleverantör av kött och genom dom köper vi hem hela djur av ko och lamm som vi tar hand om. I och med det tar vi alla delar av djuret så inget går till spillo och köken får använda sin kreativitet för att hitta användningsområden för alla delar. Vi är glada och stolta att kunna jobba på detta sätt och bidra till en mer levande och hållbar landsbygd i Sverige. Vi tar även hem griskött från Fällmans gårdar, dock inte hela djur. Än så länge, man vet aldrig hur framtiden utvecklas. Vill du läsa mer om Fällmans gårdar: http://fallmanskott.se/fallmans-gardar/

Haghults gård

Det nötkött som vi använder kommer i första hand från Hagshults Gård i Småland. Det är en gård som låter pensionerade mjölkkor att flytta in. När kossorna är på Torsjö gård så levererar de mjölk som topp-presterande elitidrottare. Men när de kommer till Hagshult får de varva ner och stressa av. Dom serveras enbart gräs som har växt på vår egen mark, inom en radie på ca. 2 km. Här odlas det Rödklöver och Vitklöver, Rajgräs, Ängssvingel och Timotej. Det är gräs som växer bra i det lite karga och steniga landskapet. Det är spännande att se hur gräsblandning påverkar smaken på köttet, smaken av Hagshult. På gården får de pensionerade mjölkkorna stressa av och strosa runt, äta gott och vila efter ett långt arbetsliv. Ryggmassage, specialbelysning och en kost av närproducerat småländskt gräs. Vill du läsa mer: https://hagshultskossorna.se/ko-pensionat/